Kontaktformulär

Kontakta oss

ALMASOFT AB förvärvar DentalEye AB

PDF

Pressmeddelande den 16 maj 2018

ALMASOFT AB har i dag tecknat avtal om att förvärva DentalEye AB.


DentalEye AB tillverkar bildhanteringssystemet DentalEye sedan 1992. DentalEye är ett marknadsledande system för digital bildhantering för tandläkarpraktiker med tusentals användare hos privata praktiker i Sverige, Danmark och andra länder samt tre svenska landsting.


Anders Berggren som grundat DentalEye AB och varit företagets VD fram tills han nu går i pension säger "Det har varit en fantastisk tid med DentalEye och jag känner mig väldigt nöjd och trygg med att ALMASOFT tar över. Det kommer borga för fortsatt kvalitet och utveckling."


ALMASOFT har utvecklat lösningar för svensk tandvård i snart 30 år och levererar journalsystemet ALMA och kvalitetssystemet Qdent. Sedan 2015 ingår även Preventum och dess administrativa tjänster i utbudet.


"DentalEye förstärker ALMASOFTS produktportfölj med en viktig del i tandvårdens vardag. Det är med stolthet och stor ödmjukhet jag tar över efter Anders. En kompetent man som varit i branschen länge och skapat ett fint bolag med en fin produkt." säger Marcus Johansson, VD för ALMASOFT AB.


Många svenska tandläkarpraktiker använder sedan länge både ALMA och DentalEye och kan nu vända sig till en och samma leverantör för support och olika tjänster.


Naturligtvis välkomnas nya kunder, speciellt de som använder det ena eller andra av systemen och vill ta del av det kombinerade erbjudandet. I övrigt planeras inga stora förändringar utan DentalEye AB fortsätter sin verksamhet som ett eget bolag med kontoret i Sundbyberg.

Läs mer på följande länk:  DentalEye