Intervju med Tandhälsa i Växjö

Mitt på Storgatan i Växjö centrum hittar vi en modern och trivsam tandläkarpraktik, Tandhälsa. Praktiken drivs av tandläkaren Maria Wennerholm. Vi har varit på besök hos Maria och hennes medarbetare i deras helt nyrenoverade lokaler. Alla rum är snyggt inredda och följer en röd tråd. Varje detalj är noga utvald av Maria själv. Snyggt, fräscht och mysigt på samma gång.

IMG 3793

Hur länge har du drivit Tandhälsa Maria?

- Det har gått 22 år nu. Mycket har hänt längs vägen. Vi har gått från ett par till sju anställda. Vi är ett team, något som är väldigt viktigt för oss. Våra patienter kommer till teamet på Tandhälsa, inte en specifik person.

Det märks tydligt när vi är på besök, det är en härlig stämning. Lugnt, trivsamt och alltid glada leenden.

DSC01715

- För oss är patienten viktigast och för att denne ska få bästa vården gäller det att vi som arbetar här trivs tillsammans, säger Maria.

För att driva en praktik i framkant där trycket med patienter dagligen är hårt, gäller det att ha ett bra system i grunden som underlättar. Ni har använt journalsystemet ALMA i många år och har även byggt på med fler moduler och tillägg, på vilket sätt hjälper det er i ert dagliga arbete?

- Vi har kört ALMA i 20 år. Det började med daganteckning och ekonomi, tidboken kom sen snabbt där efter. Och vi har byggt på, senaste är onlinebokning med eTand och kvalitetssäkring med Qdent.
- Kvalitetssäkring är så viktigt. Att alla regler följs och att det finns bra rutiner. Ett rätt svårt jobb som tar tid. Men Qdent underlättar för oss där.

IMG 3860

- eTanden är väldigt rolig och används väl av våra patienter. Allt fler bokar på nätet. Vi frågar alltid hur våra nya kunder hittat till oss och svaret är antingen genom rekommendation eller att de sökt via Google och tyckte vi hade en fin hemsida och bra onlinebokning. SMS-påminnelser ihop med detta är mycket uppskattat.

Var det självklart för er att implementera en onlinebokning?

- Vi var bland de första i stan som började använda det. Vi vill gärna ligga i framkant när det gäller IT. Visst kostar det att alltid vara bland de första men det är viktigt att vi anpassar oss efter vad våra patienter uppskattar. Och även hittar nya vägar i hur vi kan bli mer effektiva här på praktiken. ALMASOFT är duktiga på att ta fram nya funktioner som hjälper oss att fortsätta utvecklas.

Hela teamet samlas en kort stund och de alla är eniga. Programmen från ALMASOFT är enkla och underlättar deras arbete mycket. De kräver heller inga förkunskaper. Mikaela som är ny i teamet berättar:

- Jag tycker det var enkelt att lära sig. På min tidigare arbetsplats användes ett annat journalsystem och jämför jag det med ALMA tycker jag ALMA är tydligare och mer stabilt.
- Supporten är också fantastisk, säger Lena.
- Och tidboken, fyller Charlotte i.

Alla håller med. ALMASOFT finns alltid där när de behöver dem. En trygg partner som kan sin grej. Och tidboken gör det enkelt för teamet att hålla koll på alla bokningar.

DSC01453

Ni som arbetat så länge inom denna bransch, vad skulle ni ge för tips till en nystartad tandläkarpraktik?

- Vill man ha patienter ska man ha eTand. Personer vill boka på egen hand idag. De äldre ringer så klart och där får vissa även påminnelse via vanlig post. Men det går mer åt att allt sker online och påminnelse via SMS, säger Maria.
- Vi kan även rekommendera ALMASOFTs italienresa för dig som är ny. Där lär du dig alla grunderna och ett bra sätt att umgås och lära känna sina medarbetare lite mer.

Hur ser ni på framtiden, vad kommer ni att satsa på härnäst?

- Nästa område vi kikar på är skanning för avtryck. Men även miljöarbetet. Här tittar vi på både stort och smått. En stor del är att få bort plasten. Men plastmuggar behövs exempelvis ur hygiensynpunkt, men då tittar vi på alternativ som återvinningsbar plast. Det gäller att hitta en hållbar balans där säger Maria. Tekniken och miljön är viktiga delar som för oss framåt. Kanske blir vi även en till i teamet.

Stort tack för att vi fick komma och hälsa på. Lycka till med verksamheten!

DSC01707 DSC01388 DSC01650 DSC01754

 


ALMASOFT
046-23 81 80
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

©  ALMASOFT. All rights reserved.

Webbsida skapad av Joomlaproffs