• Nyhetsarkivet
 • Ropen skalla, editerbara förkortningsfält åt alla!
09 februari 2023

Ropen skalla, editerbara förkortningsfält åt alla!

Ny version av ALMA Tandvårdssystem, 12.1.1
Releasedatum: 2023-02-09

 Till att börja med vill vi tacka alla er som uppmärksammade oss på de problem som Kodfelsnisse ställde till med i version 12.1.0, som exempelvis problemet med att editera text i förkortningsfältet på alla tidbokningar.
Vi vill i samma andetag be om ursäkt för de eventuella problem detta har orsakat dig i ditt arbete.
Tack vare din hjälp och dina synpunkter kunde vi snabbt jobba på att lokalisera och åtgärda problemen. Vi passade även på att förbättra ytterligare ett par funktioner i tidboken.

Följande har åtgärdats i denna sprillans nya version av ALMA:

 • Tidboken
  - Vi har snabbat upp frågan som hanterar bläddring mellan olika dagar/veckor/månader och år för den visade presentationen i Tidboken.
  - Problemet där fältet Förkortning inte gick att skriva i är nu åtgärdat.
  - Det finns nu fler filter att välja mellan när det gäller visning av mall, bokningstext och patientens namn på tidbokningarna samt i vilken ordning du vill att de ska visas. Det innebär bland annat att du kan använda fältet Klartext i stället för Förkortning om du så vill (får plats med fler tecken) och den texten visas i bokningen. Du hittar dessa filter under knappen Inställningar och fliken Allmänt.
  - I funktionen PatUppg (snabbfunktion för att dölja patienternas namn på alla tidbokningar i den visade presentationen) har vi lagt till att funktionen endast tar bort patientens namn och inte klartexten. Tidbokens övriga bokningar påverkas inte.

 • Anamnes
  - Även alla underrader i hälsodeklarationen markeras nu med Nej när funktionen Nej förvalt vid ny anamnes används.

 • Daganteckningarna
  - Om du inte har modulerna Tandstatus eller Parod kommer du inte få något meddelande om skapande av ny käke eller tandposition när du signerar daganteckningar. Ingen kontroll av tandpositionen sker mot Tandstatus utan det är tandnumret som anges på åtgärdsraden som styr tandpositionen. Om någon av ovan moduler finns kommer meddelandena som tidigare.
  - Problemet där meddelande med tandposition = 0 kom vid signering är löst (berodde på att det inte fanns någon tidigare skapad käke på patienten).
  - Problemet där redan skriven text kan ”blåmarkeras” och därmed hamna i editeringsläge och skrivas över av ny text är åtgärdat.
  - Problemet där kolumnen Notering inte expanderas och ”växer” som den ska när du skriver och trycker Enter är åtgärdat.

 • Faktura
  - Det kommer inte längre något felmeddelande när du trycker Abonnemang.

 • Patientsök (F4)
  - Vi har snabbat upp sökningen på endast telefonnummer i dialogen för patient-sökning.

ALMASOFT | Kyrkostigen 5 247 62 Veberöd | 046-23 81 80 | 556484-4115 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
©  ALMASOFT. All rights reserved.

Webbsida skapad av Joomlaproffs